A teória olvasása előtt

Fontos, hogy a lentiekben kifejtett elmélet tanulmányozása előtt az olvasó tisztában legyen a következőkkel:
·                 A lenti írás egy feltevés a létezés magyarázására, az életre és annak értelmére.
·                 Ez a teória csupán ismeretterjesztő/érdeklődés felkeltő jellegű.
·                 A feltevés minden vallási meggyőződéstől elvonatkoztatott.
·                 Bár a lenti szöveg elvonatkoztatott, mégis sértheti némely olvasó vallási vagy öntudatossági meggyőződését. Az elmélet megértése vagy elfogadása egyetlen olvasótól sem elvárt.
·                 Az egyes dolgokhoz általában szkeptikusan hozzáálló olvasók számára a lentebb kifejtett álláspontok esetleg igaztalan állításként hathatnak.
·                 A szerző bárminemű felelősség vállalása alól mentesül az írással kapcsolatban.

 

Aki úgy érzi, hogy a fent megfogalmazott pontok bármelyikével is ellentmondana, nem fogadja el, kérem ne olvassa tovább ezt a dokumentumot!
A teória származtatása
Ezen teória ok-okozati összefüggések mellett a szerző saját és más gyakorlott emberek meditációs tapasztalataira épül. Az elmélet kiinduló pontja, mely szerint a tudat és a test különbözik egymástól, a szerző meditációs gyakorlatai során elért, a fizikaitól eltérő életbeli megnyilvánulásaira lettek alapozva.

Megállapítások


Síkok
A világmindenség különböző síkokra (dimenziókra) oszlik. Ezek a síkok rétegesen helyezkednek el egymáson. A síkok közötti átjárás lehetséges. A legismertebb, földi életünk során legtöbbször látogatott dimenziók a fizikai sík és az asztrálsíkok.
Fizikai sík: Ez a sík közismert, mivel a benne élő lények az öntudatosság állapotában mozognak/élnek benne. Ennek a síknak szigorú szabályai vannak. Ezen szabályok egy részét az általunk ismert természettudományi tanulmányok foglalják össze. Az itt élőknek a legtöbb esetben fizikai megnyilvánulása is van. A sík megnyilvánulásának alapja az anyag. Az idő természetes körülmények között állandó tényezőnek mondható.
Asztrális dimenziók: A fizikai sík felett közvetlenül helyezkednek el az asztrális dimenziók, szám szerint három. Az asztrális helyek is gyakran látogatott pontok a legtöbb élőlény számára. Az asztrálban két fő tudatossági állapotban lehet mozogni: tudatosan és öntudatlan. Öntudatlan állapotban sodródunk az asztrálban alvás közben, és tudatosan mozgunk benne mély meditáció közben. Ebben a síkban az élőlények megnyilvánulása az un. asztrális test (vagy asztráltest). A sík megnyilvánulásának alapja agondolati formák. A gondolati formák tömeg nélküli, folyékony halmazállapotúhoz hasonlító anyagok, melyek rendkívül érzékenyek az élőlények gondoltai energiáira. Az idő itt is létezik, de a fizikai síkhoz viszonyítva torzul (alvás közben gyorsabban, meditációközben néha lassabban telik).

Életformák
A következő megállapítás az alanyaira maradéktalanul igaz: A fizikai síkon fellelhető élőlények közülegyik sem fizikai lény. A földi lények rendelkezésére áll az aktuálisan látogatott sík szabályainak megfelelő test. Léteznek un. asztrális lények, melyek - bár mozoghatnak a fizikai síkon, de - fizikai megnyilvánulással nem rendelkeznek. Az egymásra épülő síkok kifinomultság szerint rendezetten követik egymást. Ezek közül a fizikai dimenzió a legkorlátoltabb, az itt található testek nem mozoghatnak a felettük lévő síkokba. Az is kimondható, hogy bármely sík teste szabadon mozoghat a saját síkjától primitívebb dimenziókba, viszont felfelé ez már nem lehetséges. A tudatos lények úgy képesek a síkok között szabadon utazni, hogy szakaszról szakaszra testet váltanak.
Minden élet alapja az életerő és a kozmikus energia. A kozmikus energia az az erő, mely alvás vagy meditáció közben áramlik az éteri (fizikai) testbe, hogy feltöltse, regenerálja azt. Alvás közben elegendő,meditáció közben "túlzott" mértékű kozmikus energiához jut az élőlény. Nagy mértékben a kozmikus energia gyógyító ereje határtalan, segítségével könnyebben lehet elérni céljaink manifesztálódását.
Az életerőt a könnyebb megértés érdekében ezután nevezzük léleknek. A test, lélek és a tudat (az egó) három különböző tényező, melyek az értelmes élet alapfeltételei. A lélek az, ami működteti az éteri testet, a lélek az, ami meghatározza egy élőlény létezését. A lélek mindig is létezett és sosem múlik el. A lélek inkarnálódik életről életre új egóval egy új testbe.

Tudat
A tudat az, ami meghatározza énünk jellemét. A tudat képes tanulni, új dolgokat létrehozni, és dönteni.A tanulás nem más mint megtapasztalás. Ebből következik, hogy tanulni csak tapasztalati úton lehet. A tudat két fő részre, és több tudatossági állapotra osztható. A fő részek a tudatalatti és a tudatosság. A legfontosabb tudatossági szintek az ébrenlét, az öntudatlan, a meditált és a bilokált állapotok.
A tudatosság az egóval azonosítható. A tudatos réteg a döntéshozásban játszik szerepet. A tudatalatti működteti bioritmusunkat, továbbá gondoskodik szervezetünkről, ösztönös cselekvésekre késztet. Atudatalatti egy hihetetlenül kreatív, szeparált egysége a tudatunknak. A tudatalatti ahol csak tud, létrehoz. Egyedi ötleteink innen származnak. Alvás közben a tudatalatti gondolati formákat hoz létre az asztrálban, ezzel álmot kreálva nekünk.
Ébrenléti állapotban az irányítást a tudatosság veszi át, míg öntudatlan állapotban ez a rész háttérbe szorul, helyette a tudatalatti az aktív cselekvő. Meditált állapotban a két rész működése kiegyenlített, mindkettő aktív. Meditált állapotban az éteri test energiacsatornái megnyílnak és a kozmikus energia szabadon (nagy mértékben) áramlik belé. Bilokált állapotnak, vagy más néven bilokációnak nevezzük azt jelenséget, amikor a tudat megoszlik és egyszerre van jelen a fizikai és az asztrális testben. Ez az állapot asztrál-projekció végzése közben érhető el.

Következtetések


Korlátok nélküli lények
Mindenki az, ami és aki lenni akar. Mindenki úgy alakíthatja környezetét ahogy csak akarja. Mindenki oda jut ahol lenni kíván, és mindenki azt ér el az életében amit el akar érni. Mindannyian korlátok nélküli lények vagyunk csak nyitottan kell járnunk és tudatosan cselekednünk. Az életünk egyik fő célja, önmagunk és képességeink megismerése.

Utazás
Létezésünk egy utazás. Életünk utazásunk egy állomása. Míg földi létezésünk ezen szakasza véges, létezésünk végtelen. Minden egyes földi életnek célja van. Feladatunk e cél felismerése és megvalósítása. A földi létezés értelme a lélek fejlődése, amit csak önmegvalósítással lehet elérni.

Robert Bruce az asztrális dimenzióról

Ez egy különös, feje tetején álló világ, amilyet Alice talált Csodaországban. Minden objektívnek, valósnak tűnik, de közben mégis cseppfolyós és változékony. Minden megtalálható itt, szexuális energiával csordultig töltött elemi szintektől kezdve gyönyörű, lelki harmóniával telített helyekig. Az idő itt torzul és kitágul. Az Asztrálvilágban töltött egy óra csak pár perc a valós (fizikai) világban. A valós világhoz képest ez sokkal gyorsabban vibrál, olyan, mintha egy videofilmet húszszoros gyorsítás mellett néznénk, de ez itt fel sem tűnik.
Az asztrális álom-tengerek közötti mozgás a projektorok számára elég nehéz, van akinek sikerül, van akinek nem. Nagy gyakorlatot igényel az előre eltervezett asztrál-utazás megtétele.
Végtelen számú valóság, sík, képzelet és álomsík van ebben a dimenzióban. Amint említettem, ezek rétegződnek, és a megfelelő gondolatok síkjaiban rakódnak le. Alvás közben, vagy tiszta álom során a tudatalatti létrehoz nekünk egy saját álom-tengert, a személyes álomszínházunkkal. Amikor tudatra ébredünk egy álom alatt, ellenőrzésünk alá vonjuk azt. Ez az ellenőrzés az erős tudatalattitól kerül átvételre. Annak erős ellenőrzése nélkül a személyre szabott álom, képzelet meg fog változni. Az asztrál egyéb területeire fogunk kerülni, és a valóság amiben vagyunk, egyéb valóságokkal fog keveredni.
Az asztrál-dimenzióba történő tudatos projekció során annak bármely részébe mehetünk, és elutazhatunk különböző valóságokba, más álomsíkokra, vagy több ilyen keverékét tapasztalhatjuk meg. Erre különböző technikák vannak, de ezek mindegyike valamiféleképpen a tudatalatti "átverésére" alapul. Némelyik projektor a kezét figyeli, amint olvad, mások körbe-körbe pörögnek hogy felcserélődjön a jobb- és baloldal. Ezek a módszerek mind a tudatalattit csapják be, tévesztik meg, és így jutnak az asztrál-síkra.
Nagyon nehéz körülírni azt, hogy mi a módja a szintek közötti mozgásnak, igazából ezt próbálkozások alapján lehet megtudni, saját hibánkból tanulva, próba-szerencse alapon. Meg kell tanulni a tudatalattinkkal bánni, hogy miként csapjuk be bizonyos eredmény elérése céljából.

Asztrális tulajdonságok

OOBE
Az OOBE  jelentése testen kívüli tapasztalatok (Out Of Body Experiences). Sok ember zavarodik össze az OOBE és az AP (asztrál-projekció) jelentésbeli különbségei miatt. Az igazság az, hogy semmilyen különbség nincs a két szó között. Az OOBE csupán egy "tudományosabb" kifejezés ugyanarra a jelentésre. Az asztrál-projekción kívül a testen kívüli tapasztalatok (OOBE) kategóriájába sorolhatóak még a halálközeli élmények, továbbá a bi- és trilokációk.
Habár a legtöbb OOBE akkor történik amikor az alany alszik, az OOBE állapota ébren is elérhető. Az OOBE-k végézhetők tudatos és öntudatlan állapotban is. Az emberek többségének nincs szüksége komoly gyakorlatra, hogy OOBE-t végezzen, de a tapasztaltabbaknak könyebben megy. Azok az emberek akik átélnek egy OOBE-t, úgy írják le a jelenséget, hogy furcsán, egy másik szemszögből látják az őket körülvevő környezetet. Ezek az emberek úgy érzik, mintha egy percre kiléptek volna a testükből, hogy lássák az őket körülvevő világot.
Tulajdonságok
Projektálni önmagad és úgy mászkálni nagyon szórakoztatónak tűnik, de ettől sokkal több mindent csinálhatunk az asztrál-síkon. Ennek a síknak rengeteg tulajdonsága van. Az első szabályra elég nehezen lehet visszaemlékezni projekció közben. Ez a szabály mégpedig nem más, mint hogy az asztrál-síkban bármi lehetséges és megtörténhet. Csakis a tudatod fog megállítani téged.
Például a földön megkötnek minket a gravitáció törvényei. Az asztrál-síkon nincs gravitáció, vagyis olyan messzire ugorhatsz amilyen messzire csak akarsz. Olyan messzire dobhatsz egy labdát amilyenre csak akarod. Lehetsz könnyű, nehéz, vagy amilyen lenni akarsz. Olyan erős lehetsz amilyen csak akarsz. Gyorsabban futhatsz mint valaha és mégsem fáradsz el. Sok ember repked előszeretettel az otthonaik körül. Minden anyagon áthatolhatsz: fán, kövön, tűzön, és így tovább. Az asztrális tested nem képes meghalni és nem szerezhet semmilyen maradandó sérülést. Semmilyen fájdalmat nem fogsz érezni az asztrál testeddel, de ez még nem jelenti azt, hogy a földi testeddel sem érzed ezeket (projekció közben).
Van egy nagyon érdekes képesség ami a rendelkezésünkre áll projekció közben, és ez nem más mint a manifesztáció. A földön is lehetséges a manifesztáció, de meglehetősen nehéz végrehajtani. A manifesztáció az a képesség, mely során erős és hosszan tartó koncentrációval megtörténtté teszünk bizonyos eseményeket az elménkkel. Az asztrál-síkon a manifesztáció szó szerinti értelmet nyer. Csak gondolnod kell egy objektumra és az ott lesz. Ha egy pohár vizet szeretnél, csak gondolj arra a bizonyos pohár vízre amit inni szeretnél és rögtön megjelenik. Bármit létrehozhatsz amit csak akarsz.
A tapasztaltabbak akár behatással is lehetnek a fizikai testükre projekció közben. Az asztrálban gyakorolhatod a gyógyítást, vagy pszichokinetikus energiával meg is gyógyíthatod a földi testedet.
Bi- és Trilokáció
Két elképzelés létezik arra, hogy mi a bilokáció. Az első szerint a bilokáció azt jelenti, hogy két helyen létezel egyszerre. Az ilyen típusú bilokáció dokumentálásra került tanúk álltal, mely szerint egy iskolában ugyanazt a tanárt látták a tanulók két helyen, egy időben. Kiderült, hogy a tanár asztrál-projekciót végzett olyan módon, hogy láthassák őt a fizikai síkon is.
A másik elképzelés arra, hogy mi is lehet a bilokáció pedig az, hogy egyszerre vagy tudatában a fizikai- illetve az asztrális testednek. Ez a képesség semmilyen célt nem szolgál azon kívül, hogy növeli a tudatosságod, és a koncentrációs képességeidet. A bilokációt nehéz előidézni, mindenképpen gyakorlat szükséges hozzá.
A Trilokáció már egy kicsit összetettebb fogalom, mint a fentebb említettek. Az asztrálban birtokában lehetsz egyszerre több, mint egy asztráltestnek is, de elég nehéz egyszerre két különböző szemszögből látni egy időben. Ez a képesség lehetőséget teremt számodra, hogy láthasd a saját asztrális testedet, vagy hogy mi van mögötted. A trilokáció az, amikor egyszerre vagy tudatában három különböző testnek (a fizikainak és két asztráltestnek). Ezt elképesztően nehéz elérni, ráadásul a koncentrációd a két különböző testen nem lesz kristály tiszta.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb bejegyzések

Fényközösség: hasonló gondolkodású emberek csoportja, akik fogékonyak az alábbi témákra:

ennek a blognak a célja, hogy egy csokorba szedje azokat az írásokat, videókat, melyek fókuszálnak az új energiákra, a dimenzióváltással kapcsolatos információkra, az ötödik dimenziós gyógymódokra, ill. mindenre, ami épp meg szeretne nyilvánulni az oldalon.

Ha hiszel egy jobb és emelkedettebb jövőben, akkor kérlek segíts terjeszteni a blogot vagy annak tartalmát. Amint ez elindul és növekszik, úgy kezd szépen kialakulni a FÉNYKÖZÖSSÉG! :)

Szeretettel:
Shekinah

Blog Archívum

Blog Statisztika

blogger widgetsblog statistics widget for blogger

Üzenőfal

Üzemeltető: Blogger.